Подготовката на морските специални сили е отлична. Такава оценка даде командирът на

...
Подготовката на морските специални сили е отлична. Такава оценка даде командирът на
Коментари Харесай

Командирът на ВМС: Подготовката на морските ни специални сили е отлична

Подготовката на морските специфични сили е отлична. Такава оценка даде командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов /на фотографията, по средата/, след демонстрацията на „ тюлените “, извършена през днешния ден в авиобаза „ Чайка “ край Варна.

Както Българска телеграфна агенция осведоми, отрядът би трябвало да бъде сертифициран в рамките на учението с интернационално присъединяване „ Бриз 2023 “. По думите на Михайлов резултатите от оценката на бойните качества на специфичните сили ще станат ясни в близко бъдеще, само че това, което са посочили, е на чудесно равнище. Контраадмиралът добави, че за жалост част от нужното съоръжение на отряда към момента липсва, само че по-важното е, че хората са стимулирани и готови.

Михайлов добави, че е извънредно удовлетворен от резултатите от учението „ Бриз 2023 “, което завършва след два дни. Той посочи, че всички предварително сложени задачи са изпълнени. 

Заплахите в Черно море са действителни, само че корабите на Военноморски сили не престават своята подготовка и не престават да обезпечават сигурността на корабоплаването в наши води, сподели още контраадмиралът.

Той добави, че войната в Украйна е посочила, че мините, макар че са едни от най-старите оръжия, към момента не са изгубили своето значение.

„ Поради тази причина Военноморски сили през последните години развиват профилирани противоминни качества със модерни кораби, минни ловци, отдалечено управляеми апарати “, посочи Михайлов и акцентира, че флотът възнамерява да усилва своите благоприятни условия, защото минната заплаха няма да изчезне и когато свърши войната.

Демонстрацията на морската тактическа група за специфични интервенции през днешния ден наблюдаваха зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов, зам.-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов, висши офицери, задгранични посетители. Сценарият на учението показа командирът на дивизиона за специфични интервенции кап. II сан Герман Славов. Той посочи, че момчетата би трябвало да разбият терористична клетка, която работи на юг от Варна и се доставя с запаси по море. В демонстрацията се включиха три екипа „ тюлени “, задачата на единия от които бе разследваща. Членовете на спецотряда демонстрираха своите качества и на вода, и по въздух, и по суша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР